Intrebarile tale despre case mobile

Am lansat website-ul tinyhomeromania.ro de ceva vreme si ne-am propus sa impartasim cu voi procesul prin care trecem in construirea unei case mobile / tiny house.

Acum ca am deschis sectiunea de blog, vom posta regulat despre experienta minunata de a trai, calatori sau construi un tiny house.

Daca esti deja aici, inseamna ca urmaresti sau esti interesat de miscarea tiny house. Dar daca este prima data cand auzi (citesti) despre acest concept, tot este in regula. Esti in locul potrivit.

Vrem sa cream in Romania o comunitate de oameni pasionati de tiny houses si un mod sustenabil de a trai. Dar stim ca mai avem foarte mult de lucru pana sa ajungem acolo.

Pe pagina noastra de instagram @tinyhomeromania.ro am cerut sugestii despre ce subiecte sa aboardam care ar fi de ajutor. Am primit o serie de intrebari si sugestii pe care am vrea sa le impartasim cu voi si sa incercam sa raspundem.

Continut tip ‘How it’s made’

In perioada de constructie ne-am propus sa filmam pas cu pas tot ceea ce facem si sa impartasim aici. Asa ca daca vrei sa iti construiesti propriul tiny house, urmareste in continuare blogul nostru.

Am creat si un canal de Youtube – Tiny H ome Romania unde vom posta video-urile mai lungi cu constructiile pas cu pas, iar pe pagina noastra de Facebook – Tiny Home Romania o sa postam behind the scenes, sfaturi si noutati.

Care sunt costurile unui tiny home?

Preturile unui tiny home difera foarte mult in functie de:

  • finisajele alese,
  • dimensiunile generale,
  • gradul de mobilitate,
  • tipul de utilitati – on grid/off grid
  • materialele folosite

Insa in mod indicativ, preturile pentru un tiny home 100% mobil, incep de la 20.000 EURO si pot sa depaseasca 50.000 – 60.000 EURO.

Cel mai usor mod de a afla costurile unei case mobile este sa urmezi pasii din infograficul de mai jos sau poti sa completezi direct formularul de aici.

Infografic – Tiny Home-ul tau personalizat in 5 pasi

Care sunt dimensiunile unui tiny home?

Regula generala pentru ca un tiny house sa fie mobil este sa nu depaseasca inaltimea de 4 m la exterior (cu tot cu remorca de transportare) si latimea de 2.55 m. Greutatea maxima este de 3500 kg pentru o casuta mobila, astfel incat sa se poata transporta cu categoria de condus B+E

Primul tiny house pe care il vom construi aici la Tiny Home Romania este un model tip showhome. Vom incerca sa realizam cel mai mare si smart tiny house cu dimensiuni maxime de 9 m x 3.25 m x 2.55 m, respectand limitele legale de gabarit si greutate.

Acest proiect o sa fie o incercare pentru ca toate materialele folosite trebuie alese cu grija pentru a fi flexibile, usoare si durabile – astfel incat sa ne incadram in maxim 3500 kg. Aceasta greutate trebuie sa includa remorca specializata de transport tiny house care depaseste 750 kg.

La aceste dimensiuni, casuta mobila o sa poata sa gazduiasca pana la 6 persoane in 2 dormitoare, o sufragerie cu canapea extensibila, bucatarie si baie dotata complet.

Care sunt optiunile on-grid/off-grid?

Vom intra in viitor in detalii despre toate optiunile de conectare la utilitati pentru o casa mobila, insa acum voiam pe scurt sa explicam care sunt diferentele intre sisteme off-grid si on-grid:

  • Sisteme off-grid tiny home – ai putea sa amplasezi casuta in padure dar ai ai access la electricitate din surse regenerabile precum panouri solare, apa potabila colectata de la ploaie si filtrata si rezervoare pentru canalizare (apa neagra si gri)
  • Sisteme on-grid tiny home – locatia unde plasezi casuta are acces la toate utilitatile prin conectarea la retea, astfel ca ar trebui sa fie mai aproape de oras.
Off Grid Vs On Grid Solar System Diagram

Pentru primul design vom lucra insa la un sistem hibrid care sa iti permita sa ai o casuta mobila off-grid pentru 2-3 zile, dar si on-grid pentru conectarea la retea daca doresti sa traiesti sau doresti sa o muti.

Cam atat pentru moment din intrebarile si sugestiile voastre, dar in urmatorul articol vom discuta mai multe despre diferentele dintre tipurile de casute mobile.

Daca doresti sa scrie in blog despre ceva anume, lasa-ne sugestiile tale in comentarii sau pe adresa de email tinyhomeromania@gmail.com

close

Don’t miss out!

Join the tiny community in Romania and find out about our journey to build a tiny home, latest products and tiny experiences..

Don't worry..We don’t spam!

Comentariile sunt închise.